Rec je o podforumu astrologija.Molim Administratore, Super moderatore i Moderatore da se oglase, sankcionisu a najmanje opomenu moderatora Andjelu jer nije prvi put da krsi pravilnik! (izvinjenje je potrebno ali ne obavezno) Kao clan foruma izdvojio bi: 1) vredjanje kao clana foruma i omalovazavanje mog znanja bez osnove nije po pravilniku 2) moderator sme da upozori, obavesti, opomene ali ne i da pise referate u temi koja nema veze sa imenom teme. 3) moderator nije kvalifikovan da proceni stepen kvaliteta necijeg znanja, iskustva. 4) moderator ne moze da umanjuje moju cast i ugled koji sam stekao kod ostalih clanova tako sto ce mi nanositi uvrede bez osnova.Posebno ako kao clan pomazem odrzavanju i radu podforuma!!! 5) moderator treba da bude primer ostalim clanovima svojim ponasanjem i postupcima a ne da takvim izjavama rasteruje clanove i uliva moje nepoverenje. 6) svojom porukom nisam krsio pravilnik foruma vec napisao je u skladu sa njim 7) moderator osim pozicije treba da poseduje savest ali i postovanje prema clanu foruma kao ravnopravnog sagovornika jer da nije clanova moderatori ne bi postojali. moderator ne moze uticati na stav clana foruma. 9) moderator kao i drugi clanovi moze da iznese svoj stav o nekoj temi. 10) ukoliko moderator ima primedbu ne na krsenje pravilnika, vec na stav clana moze mu poslati privatnu poruku i konsultovati se o izmeni poruke sto bi bilo posteno sa njegove strane 11) direktno vredjanje i umanjivanje necijeg znanja je na stetu foruma i clana a u korist moderatora koji sebi podize cenu. 12) moderatore niko ne bije da to budu ukoliko nisu sposobni, nemaju vremena ili strpljenja da uvedu red na forumu u skladu sa pravilnikom foruma, postoje i drugi clanovi.Znaci moderator nije tu da bi nas vaspitavao i sprovodio teror nad nama nego odrzavao forum u azurnom i preglednom stanju. 13) da li je za ovakvo ponasanje uzrok ljubomora, znanje u to necu da ulazim , ne zanima me. 14) mnogo puta se desilo da se nisam slagao sa njenim stavom ali nisam pravio problem a ni omalovazavao njeno znanje jednostavno samo sam izneo svoje misljenje. 15) ostali moderatori neka dobro analiziraju svoj rad i ovu poruku da ne bi dolazilo do slicnih situacija evo link gde je sve pocelo radi se o tumacenju clanu @stefano http://forum.burek.com/index.php/topic,171015.180.html a na sledecoj strani je pokazala svoje pravo lice izvolite:
Najgore u svemu tome sto se vidi sa ove stranice, ispostavilo se da sam u pravu sa tumacenjem sto su potvrdili clanovi @makishon i @anslapu.
Onda je sve nastavljeno na drugim temama: @andjela citiram ".......... al pisati nekome da nece uspjeti u zivotu,da nece imati para i sl,pa to nije blisko pameti....... " @makishon citiram " Fatalni nije nigde napisao da osoba kojoj je tumačio II kuću neće imati novca! Bio je iskren prilikom tumačenja, za razliku od drugih. Zablude su jedno a mogućnosti su drugo - ovo mislim na situaciju u natalnoj karti. "
Znaci malo se sluzimo i lazima!!! @fatalan citiram " Ja ne mogu kao ti preskociti lose aspekte. Oni postoji da bi se prevazisli. Ja bi njjega unistio kad bi mu kao ti rekao "tebi ce teci med i mleko"... covek bi cekao da mu padne uspeh sa neba. Upozorio ga i rekao mu da ne srlja. To vredjanje ti nece pomoci da sebe pohvalis. da omalovazis moje znanje, iskustvo, talenat i humanost da pomognem drugima! "
Nemam vise komentara. Ukoliko ova moja primedba ne bude ispostovana onda je red da pravilnik foruma ne postoji. Pa da svako svakog dobro unakazi! Pozdrav i hvala na razumevanju! fatalan
Juce si se bunio na pp, ne vidim sta u mom odgovoru nije bilo jasno... Pored toga, kada ocekujes da neko procita i odgovori na tvoj post onda ga napisi pregledno jer ovo ni na sta ne lici.
Citat
1) vredjanje kao clana foruma i omalovazavanje mog znanja bez osnove nije po pravilniku 2) moderator sme da upozori, obavesti, opomene ali ne i da pise referate u temi koja nema veze sa imenom teme. 3) moderator nije kvalifikovan da proceni stepen kvaliteta necijeg znanja, iskustva. 4) moderator ne moze da umanjuje moju cast i ugled koji sam stekao kod ostalih clanova tako sto ce mi nanositi uvrede bez osnova.Posebno ako kao clan pomazem odrzavanju i radu podforuma!!! 5) moderator treba da bude primer ostalim clanovima svojim ponasanjem i postupcima a ne da takvim izjavama rasteruje clanove i uliva moje nepoverenje. 6) svojom porukom nisam krsio pravilnik foruma vec napisao je u skladu sa njim 7) moderator osim pozicije treba da poseduje savest ali i postovanje prema clanu foruma kao ravnopravnog sagovornika jer da nije clanova moderatori ne bi postojali. moderator ne moze uticati na stav clana foruma. 9) moderator kao i drugi clanovi moze da iznese svoj stav o nekoj temi. 10) ukoliko moderator ima primedbu ne na krsenje pravilnika, vec na stav clana moze mu poslati privatnu poruku i konsultovati se o izmeni poruke sto bi bilo posteno sa njegove strane 11) direktno vredjanje i umanjivanje necijeg znanja je na stetu foruma i clana a u korist moderatora koji sebi podize cenu. 12) moderatore niko ne bije da to budu ukoliko nisu sposobni, nemaju vremena ili strpljenja da uvedu red na forumu u skladu sa pravilnikom foruma, postoje i drugi clanovi.Znaci moderator nije tu da bi nas vaspitavao i sprovodio teror nad nama nego odrzavao forum u azurnom i preglednom stanju. 13) da li je za ovakvo ponasanje uzrok ljubomora, znanje u to necu da ulazim , ne zanima me. 14) mnogo puta se desilo da se nisam slagao sa njenim stavom ali nisam pravio problem a ni omalovazavao njeno znanje jednostavno samo sam izneo svoje misljenje. 15) ostali moderatori neka dobro analiziraju svoj rad i ovu poruku da ne bi dolazilo do slicnih situacija
1. Na pomenutim citatima nema vredjanja. 2. Ne vidim nikakav referat. 3. A ti nisi kvalifikovan da procenis kakav je neko moderator, pa to ipak cinis. 4. Ne vidim gde je to uradjeno. 5. U idealnom svetu svi se uvek ponasaju savrseno. 6. I to automatski znaci da ti niko ne moze reci misljenje o tome? 7. Postovanje je nesto sto se zasluzuje vremenom. 8. Na stav clana moze uticati bilo sta... 9. i? 10. Moderator moze i javno da iznese svoj stav i da izmeni poruku clana ukoliko smatra da je to potrebno iz bilo kog razloga. I preglednost diskusije je dovoljno dobar razlog. 11. Zabrinjavajuce je kada je neko toliko sujetan. 12. O tome cemo da pricamo kada ti budes bio admin. 13. Ni ja necu da ulazim u to zasto si ti napisao ogromnu poruku za nesto sto se moglo daleko efektnije reci u 2 recenice, i to bez da se izostavi i jedna bitna stvar. 14. I ona je iznela svoje misljenje.. 15. Jel to pretnja? Ucena? Posto je ton poruke takav da bi definitivno trebalo da ignorisem njen sadrzaj.
Ne vidim da se tu bilo sta toliko dramaticno desilo.
Citat
Ondaje sve nastavljeno na drugim temama: @andjelacitiram ".......... al pisati nekome da nece uspjeti u zivotu,da nece imati para i sl,pa to nije blisko pameti....... " @makishon citiram "Fatalni nije nigde napisao da osoba kojoj je tumačio II kuću neće imati novca! Bio je iskren prilikom tumačenja, za razliku od drugih. Zablude su jedno a mogućnosti su drugo - ovo mislim na situaciju u natalnoj karti."
I? Sta je tu toliko strasno?
Citat
Nemam vise komentara. Ukoliko ova moja primedba ne bude ispostovana onda je red da pravilnik foruma ne postoji. Pa da svako svakog dobro unakazi! Pozdrav i hvala na razumevanju!
Ovo nije primedba.. ovo je gomila teksta koji u sustini ne govori ni o cemu znacajnom... Ispadi moderatora su moguci... ali ovo je smesno... Svako ima pravo na misljenje, a ako na ovo sa linkova gledamo kao na uvrede mozemo tako isto gledati i na ovu tvoju poruku. Mene ona vredja samim tim sto sam juce, cini mi se, sve sto je bilo potrebno objasnio na pp. Pored toga, ova opaska da je red da pravilnik ne postoji... nema potrebe komentarisati...
Hoces da pomognes na forumu? Pomozi... Ali... ako ce to podrazumevati ovoliko kukanja i patetike, nemoj srece ti, snacicemo se i bez te pomoci... Tako konfuzna poruka u kojoj se toliko kuka oko par sitnica...
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Zato sto nemaju... Svi mozemo da imamo los dan, neku manju ili vecu manu i sl...
Vremenom ako su kvalitetni, korisni i sl. clanovi zasluze postovanje urednika i zajednice uopste. To u princupu ne znaci mnogo, ali znaci dovoljno da se njihov komentar, pohvala, prituzba i sl. daleko ozbiljnije shvata od komentara, pohvale, prituzbe i sl. korisnika cije je ponasanje problematicno, te cesto zahteva intervencije tima foruma. Vrlo je logicno, takodje, da nivo do koga seze tolerancija nije isti za sve... ljudima koji pravila krse stalno, izazivaju incidente redovno (ili bar pokusavaju) i sl. tolerisace se daleko manje nego onima koji su korektni ili cak korisni i dobri clanovi zajednice...
Stvar je u tome da je forum ogroman da je odrzavanje vise nego zahtevno a da smo mi davno doneli odluku da iako ce moderisanja biti ovo nece biti policijski forum gde ce se za svaku sitnicu clanovi izbacivati... Pisati ovakve traktate zbog stvari koje su u sustini smesne u odnosu na realne probleme kakve cesto imamo... stvarno...
Neki mod ima u nekoj situaciji neku preteranu reakciju... malo je zajedljiv, zavidan, sujetan i sl ... pa jel to smak sveta?!
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Ma ljudi pobogu, pa samim dolaskom na forum, u startu prihvatamo uslove, a ne postavljamo ih. Pa i kada se covek zaposljava, prihvata te uslove firme, a nije dosao da ih odredjuje. I u tim firmama, postoji sef, i sta onda ? Jel on pazi na rad, red i disciplinu ? Sta ovde treba da rade modovi ? Hiljade korisnika, hiljade zelja, hiljade misljenja ... po svakom li ce se mod prilagodjavati. Pravilnik je jedini po kom se mod a i ostali moraju povinovati. A sto pa i mod ne moze ucestvovati na temi. Pa valjda je izabran za moda, jer o toj oblasti dosta zna, najverovatnije vise od vecine drugih. Jel' to znaci da ne sme izneti svoje misljenje ? Kako ce nadgledati nesto ako nema pojima o tome, ili je sa nekim malim ili osrednjim znanjem. A oni koji ne znaju neka nauce, pa neka se bune.
Nije jedini preduslov da mod najvise zna o toj temi, znanje je neophodno, ali postoji jos jako mnogo kriterijuma da bi se za nekog moglo smatrati da je dobar kandidat za moderatora tj. da bi neko mogao biti dobar moderator.
Zato sto nemaju... Svi mozemo da imamo los dan, neku manju ili vecu manu i sl...
Ok... ali zasto? Zasto ne bi imali... Ti, anea, i ostala ekipa, sedite na forumu po ceo dan. Zasto ne biste imali vise privilegija? Sta je tu toliko strasno? Npr. ja bi modovima na Sex/erotka/lepotice dao medalju zbog svega sto trpe i idiJotskih zahteva korisnika. Zasto da se njima ne oproste greske koje se obicnim korisnicima ne bi oprostile? Cine dosta toga dobrog... sto da im se ne progleda kroz prste?
Zato sto nema potrebe... Lepo sam rekao.. svi koji su dobri i korisni clanovi imaju privilegije.. bili modovi, prijatelji foruma, supermodovi, admini ili obicni clanovi, potpuno nebitno...
svi koji su dobri i korisni clanovi imaju privilegije.. bili modovi, prijatelji foruma, supermodovi, admini ili obicni clanovi, potpuno nebitno...
Za znanje sam naveo, jer u vecini slucaja na koje sam naletao u konfrotiranju, je bas to dolazilo do izrazaja. Naravno da i ostale karakteristike osobe kao licnosti moraju uticati.
Mogu dosta pisati o PC klinici, gde najvise vremena provodim. Povika od nekog clana, koji je uleteo onako bahato, pun nekog kao znanja, i kada se toj osobi predoci da nije u pravu, onda varnice. Sto je najgore i nece kasnije priznati da nije u pravu. Uostalom i ne mora priznati, vec bar neka ce povuce, poklopi usima i cuti. Ne, vec mu onda opomene modova smetaju, a jos i ako se zakljuca tema, ajd ovde kod SF-a sa zalbom.
Sta bi bilo kada bi modovi za svakog clana davali ocenu ? Dovoljno je pogledati koliko je obrisanih postova, i koliko njih je banovano sa foruma.
Zato sto nema potrebe... Lepo sam rekao.. svi koji su dobri i korisni clanovi imaju privilegije.. bili modovi, prijatelji foruma, supermodovi, admini ili obicni clanovi, potpuno nebitno...